کشف الگوهای مغزی افراد بیش فعال یا ADHD با کمک واقعیت مجازی

کشف الگوهای مغزی افراد بیش فعال یا ADHD با کمک واقعیت مجازی

تحقیقات جدید که توسط جمعی از محققان دانشگاه آلتو فنلاند، دانشگاه هلسینکی فنلاند و مرکز تحقیقات علوم اعصاب لیون فرانسه انجام شده است نشان می‌دهد که واقعیت مجازی می‌تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای درک بهتر عملکرد مغز کودکان مبتلا به ADHD عمل کند. 
مطالعات قبلی اغلب به بررسی مغز در حالت استراحت می‌پرداختند ولی در این پژوهش از تمرین واقعیت مجازی برای بررسی فعالیت مغز در حین تعامل و درگیری فعال استفاده شده است.

یافته‌ها نشان دادند که تصویربرداری مغز در حین انجام بازی‌های واقعیت مجازی، اطلاعات دقیق تری در مورد تفاوت‌های فعالیت شبکه‌های مغزی در کودکان ADHD ارائه می‌دهد. 
این مطالعه تغییرات قابل توجهی در ارتباط بین ساختارهای عمیق مغزی و نواحی قشر مغز را نشان داده است. این تفاوت‌ در مغز افراد بیش فعال با افراد نرمال تنها با کمک  واقعیت مجازی مشخص شدند و با روش های قدیمی و در حالت استراحت قابل تشخیص نبودند.

نکات کلیدی این پژوهش:

- تصویربرداری : واقعیت مجازی امکان بررسی فعالیت مغز در حین تعامل فعال را فراهم می‌کند و اطلاعات دقیق‌تری نسبت به تصویربرداری در حالت استراحت ارائه می‌دهد.
- شناسایی مناطق درگیر: این مطالعه ارتباط بین ساختارهای عمیق مغز و نواحی قشر مغز را به عنوان مناطق کلیدی درگیر در اختلال ADHD مشخص کرده است.
به طور خلاصه، این تحقیق نشان می‌دهد که واقعیت مجازی می‌تواند ابزار ارزشمندی برای درک بهتر مکانیسم‌های عصبی مرتبط با ADHD باشد و راه را برای تشخیص و درمان‌های موثرتر هموار کند.


در مرکز سلامت ذهن وصال جدیدترین روش درمان نقض توجه و تمرکز و بیش فعالی ADHD را تجربه کنید.