از ۳۰ سالگی باید مراقب ابتلا به آلزایمر باشیم!!!

از ۳۰ سالگی باید مراقب ابتلا به آلزایمر باشیم!!!

مطالعه‌ای جدید از دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد که تغییرات شناختی مرتبط با عوامل خطر آلزایمر از سنین بسیار پایین‌تر، حتی از سن ۲۴ سالگی، شروع می‌شود. این تحقیق که در مجله The Lancet - Regional Health Americas منتشر شده است، ارتباطات معناداری بین عملکرد حافظه و عوامل خطر قلبی-عروقی، نشانگرهای ایمنی و نشانگرهای آلزایمر (آمیلوئید، تاو و نابودی عصبی) در بزرگسالان ۲۴ تا ۴۴ ساله پیدا کرده است.
نکات کلیدی:
- نشانه‌های اولیه: نشانگرهای بیولوژیکی مرتبط با آلزایمر با عملکرد شناختی در افراد ۲۴ ساله ارتباط داشتند.
- امتیاز ریسک پیش‌بینی‌کننده: امتیاز CAIDE که شامل عوامل سبک زندگی و ژنتیکی است، با عملکرد حافظه همبستگی داشت.
- شناسایی نشانگرهای ATN: نشانگرهای آمیلوئید، تاو و نابودی عصبی قبل از میانسالی با عملکرد شناختی مرتبط بودند.
این اولین مطالعه‌ای است که به‌طور سیستماتیک عوامل خطر و نشانگرهای مرتبط با آلزایمر را در گروه بزرگی از بزرگسالان میانسال و به‌طور کلی سالم در ایالات متحده بررسی کرده است.
دکتر آلیسون آیلو، پروفسور اپیدمیولوژی در مرکز کهنسالی کلمبیا، اظهار داشت: "پژوهش‌های قبلی بر افراد ۵۰ سال و بالاتر تمرکز کرده بود. یافته‌های ما نشان می‌دهد که عوامل خطر و نشانگرهای خونی مرتبط با عملکرد شناختی حتی قبل از میانسالی نیز وجود دارند."
این یافته‌ها اهمیت بالای شناسایی زودهنگام عوامل خطر را برای جلوگیری از بروز آلزایمر و کاهش خطرات بلندمدت در جوانان تأکید می‌کند.
پژوهشگران از داده‌های the National Longitudinal Study of Adolescent to Adult Health (Add Health) استفاده کردند که شامل مصاحبه‌های خانگی، آزمون‌های شناختی و جمع‌آوری نمونه‌های خونی از شرکت‌کنندگان بود.
این تحقیقات با حمایت مؤسسات مختلف و با تأکید بر ضرورت پیشگیری زودهنگام به لحاظ شناختی و سیستمی در زندگی، به شناسایی مسیرهای زودهنگام آلزایمر کمک می‌کند.

مرکز سلامت ذهن وصال با بهره گیری از آزمون های معتبر و بین المللی به تشخیص زودهنگام آلزایمر و اختلال خفیف شناختی در ایران می پردازد.