بهبود حافظه و درمان آلزایمر با واقعیت مجازی VR

بهبود حافظه و درمان آلزایمر با واقعیت مجازی VR

با افزایش سن عملکرد کلی مغز کاهش می یابد ، این کاهش عملکرد در زندگی روزمره می تواند به شکل ضعف در حافظه و فراموشکاری نمایان شود. حافظه ضعیف می تواند زنگ خطر شروع مشکلات عدیده ای باشد. ضعف در حافظه بر کارکرد روزانه افراد تاثیر منفی می گذارد. به طور مثال می تواند بر کار ، تحصیل و یا ارتباطات اجتماعی تاثیر بگذارد و منجر به کاهش اعتماد به نفس و افزایش احساس ناتوانی در شخص شود. دشواری در یادآوری اطلاعات مهم و ضروری می تواند به اضطراب و استرس در فرد بیانجامد. همچنین با افزایش جمعیت سالمند، شیوع زوال عقل و آلزایمر نیز افزایش می یابد و این امر تاثیر زیادی بر جامعه می گذارد. مشکلات ناشی از آلزایمر می تواند باعث ناراحتی، کاهش کیفیت زندگی فرد ، خانواده و همراهان شود.

همانگونه که انجام چکاپ های مختلف جسمی جهت تشخیص زودهنگام بیماری ها، به صورت سالانه مورد توجه عموم قرار دارد، انجام چکاپ جهت تعیین مشکلات عصب شناختی مانند ضعف حافظه و یا تشخیص زودهنگام آلزایمر نیز نیاز و لازمه زندگی دنیای امروز است. با انجام این چکاپ ها و بررسی های بالینی اگر فرد با اختلالات حافظه درگیر شده باشد و یا در شروع بیماری آلزایمر باشد، نیاز به مداخله درمانی ضرورت پیدا میکند. جهت تقویت حافظه ، راهکارهای متعددی را می توان در پیش گرفت مانند: تمرینات ورزشی، تغذیه مناسب، خواب کافی که همگی این موارد می توانند بسیار مفید باشند. اما جایگزین یک برنامه درمانی هدفمند نخواهند بود. یک برنامه درمانی جهت تقویت حافظه ممکن است شامل یک سری فعالیت‌ها و تمرینات متنوع باشد که به صورت سیستماتیک و تحت نظارت پزشک انجام می‌شود. این برنامه به منظور بهبود عملکرد حافظه و ارتقای عملکرد شناختی افراد طراحی می‌شود. این برنامه‌ها توسط متخصصین تهیه و تنظیم می‌شوند و می توانند شامل تمرینات حافظه، تمرکز و حل مسائل باشد.


پیشگیری و درمان آلزایمر با واقعیت مجازی VR

سن عاملی تعیین کننده در عملکرد مغزی است. کاهش عملکرد مغزی ناشی از افزایش سن قابل ارزیابی است. از جدیدترین روش های ارزیابی و درمان حافظه و آلزایمر ، استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی یا Virtual Reality است. هدف درمان واقعیت مجازی بهبود شاخص های شناختی مانند حافظه، پردازش اطلاعات، جهت یابی، توجه و تمرکز ، حل مسئله و کنترل حرکت از طریق درگیر کردن فرد با وظایف شناختی چالش برانگیز است. واقعیت مجازی VR با ایجاد محیط های تعاملی ، تحریک حواس ، امکان تمرین و تکرار مداوم ، آرامش بخشی و کاهش استرس ، ایجاد تجربیات سه بعدی از موضوع یا مفهومی خاص، می تواند تاثیر شگرفی در میزان بهبود حافظه و روند درمان آلزایمر داشته باشد.

درمان با واقعیت مجازی می‌تواند در خانه یا مراکز درمانی انجام شود و به بیماران این امکان را می‌دهد که به راحتی به درمان دسترسی داشته باشند.

این فناوری می‌تواند به عنوان یک ابزار موثر و جذاب برای تمرین حافظه و ارتقاء عملکرد شناختی افراد نیز مورد استفاده قرار گیرد.


مطالب مرتبط: 

کلینیک تخصصی حافظه و آلزایمر (کلیک کنید)

پرسش و پاسخ درباره آلزایمر (کلیک کنید)

درمان واقعیت مجازی (کلیک کنید)


ارتباط با ما

    


منابع:







بازگشت